tekdocslide

Poul Anker Bech-vejr

Poul Anker Bech (1942-2009) var en af mine yndlingsmalere med hans sans for det landlige landskab. Jeg mødte første gang hans billeder af transformatortårne, og deres blanding af mystik og lys vakte min interesse. Forleden ramte det danske sensommervejr lige ned i Poul Anker Bechs farvepallette bag Hvidovrecenteret.

Lampetræer på Carlsberg grunden

Vi holder jo til på Pasteursvej i det gamle Carlsberg hovedkvarter, og her foregår altid et eller andet. I de sidste par dage har et hold håndværkere rumsteret med at opsætte nogle træer lavet af hvidt nylonreb. De skal angiveligt bruges til lamper, der skal hænge ned fra træernes kroner.

September

September er en af årets smukkeste måneder. I begyndelsen af måneden tøver sommeren endnu med at forlade os, men tilsidst giver den op, og giver plads til efterår, tågedis, gyldne blade og lavt sollys.

 

Message to Adolf

Sammen med familien var jeg inde og se Storm P Museets (http://www.stormp.dk/) Osamu Tezuka-udstilling. Jeg kendte ham naturligvis godt af navn og vidste godt at han havde lavet Astroboy, men der stoppede min viden så også. Det var en rigtigt fin udstilling og eftersom jeg jo godt kan lide historiske romaner, blev jeg interesseret i hans enorme "Message to Adolf", som skildrer 2 drenges liv under 2. verdenskrig. Begge hedder de Adolf og bor i Japan.  Politiken har lavet en fin anmeldelse her og de har fuldstændigt ret - det er et absurd velskrevet og veltegnet værk. Kan meget anbefales!

adolf  message to adolf